FIT-TEST   

14 oktober 2023 
10:00 - 15:00 uur 

AANMELDEN!

 

Wat wordt er getest? 

Lichaamssamenstelling
Bij het meten van je lichaamssamenstelling wordt eerst de lengte bepaald en daarna via een weegschaal het gewicht. Bij deze meting wordt naast het gewicht ook tegelijkertijd jouw spiermassa, BMI, vetpercentage en visceraal vet level (interne vet rond de organen) gemeten. Daarnaast zal middels een meetlint jouw buikomvang worden bepaald. 

Hartslag, bloeddruk en zuurstofsaturatie
Hierbij zullen de hartslag, bloeddruk en zuurstofsaturatie wroden gemeten. Je krijgt een bloeddrukmeter om je bovenarm en wordt de bloeddruk en hartslag van dat moment gemeten. Via een meter die wordt geplaatst op een vinger zal de zuurstofsaturatie worden bepaald (zuurstofgehalte in het bloed). 

Beenspierkracht 
Met de '1-minute sit-to-stand' test of de 'wall-sit-test' zal worden gekeken naar de beenspierkracht. 

Lenigheid
Middels de zogenaamde 'sit-and-reach' test zal de lenigheid van de lage rug en hamstrings worden bepaald. 

Knijpkracht 
Middels een handknijpkrachtmeter zal de handknijpkracht worden bepaald. 

Balanstest 
Middels het 'staan op 1 been' of de 'coordi-balanstest' zal worden gekeken naar de huidige balans. 

Bloedtest
Daarna worden de glucose- en hemoglobinewaarden in het bloed gemeten. Middels een prikje in je vinger wordt er een druppel bloed afgenomen en worden de bovengenoemde waarden bepaald. 

Uithoudingsvermogen 
Het uithoudingsvermogen wordt gemeten middels de '6 minuten wandeltest'. Bij deze test wordt in 6 minuten een zo groot mogelijk afstand wandelend afgelegd. 

Vragenlijsten 
Er wordt bij het afnemen van de fit-test ook gevraagd om 2 vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten gaan over jouw huidige beweeg- en voedingspatronen. 

Einde van de fit-test
Aan het eind van de fit-test zullen de gehaalde scores worden vergeleken met de normwaarden en hieraan zal een conclusie worden verbonden.

Advies beweegprofessional
Tijdens een 1-op-1 gesprek met een beweegprofessional zullen de resultaten en bijbehorende conclusies worden besproken. Daarnaast zal de beweegprofessional advies geven op het gebied van bewegen. 

Advies diƫtiste
Tevens is er een diĆ«tiste aanwezig om jouw vragen over voeding te beantwoorden.